Åpning av biokorridor fra Bogerud til Botanisk hage

Biokorridoren fra Bogerud til Botanisk hage ble åpnet 26.06.2015.  Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Raymond Johansen foresto åpningen, som fant sted i Manglerud kirke.

Oslo Sps Daniel Stephanek har ledet prosjektet fra start til mål. Biokorridoren var en ide fra Sp, der lokalbefolkningen har jobbet sammen med flere av Sp sine lokallag for å få korridoren realisert. I år har foreningen Bydel i bruk, ledet av Daniel, brakt prosjektet i havn. Han har arbeidet sammen med Lena Andreassen, og dessuten mange andre. Korridoren består av 27 lokasjoner, der ulike pryd- og nyttevekster har blitt satt ned.

Det er tre tanker som løper sammen i Biokorridor-prosjektet.

Den første er at korridoren skal sørge for insekter, pollinering, pryd- og nyttevekster, og biomangfold i områder der disse ellers ville hatt vanskelige forhold.

Den andre er at steder med et mer allsidig biologisk preg enn de plenområdene som ellers er vanlige i byen også skal skape bedre vilkår for sosial kontakt mennesker imellom.

Den tredje er å skape et utstillingsvindu for bylandbruk.  400 meter av Biokorridoren i bydel Østensjø er utformet for å vise resten av Oslos befolkning hva bylandbruk er. På disse meterne er alle aspekter av det å ta jorda i bruk vist på en måte som folk kan se og nyte når de går på tur.

Kari Jaquesson var konferansier under åpningsseremonien. Til stede ellers var representanter for Arbeiderpartiet, blant dem Kristin Sandaker som er leder for bydelsutvalget i Østensjø, menigheten på Manglerud, og fra Oslo Sp, blant dem Aisha Naz Bhatti som er førstekandidat på lista til bystyret.

Her er en del bilder fra åpningsseremonien.

This entry was posted in Generell. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.