Jenny Klinge og Aisha Naz om ungdomskriminalitet i Oslo på ABCnyheter

Kriminelle ungdomsgjenger

Sp-Klinge frykter et utrygt Oslo: – Denne utviklingen er hårreisende

Jenny Klinge (Sp) er dypt bekymret for utviklingen i kriminelle ungdomsgjenger i Oslo. Nå ber hun justisministeren utdype hva regjeringen vil gjøre. 

– Denne utviklingen er hårreisende, sier justispolitisk talskvinne for Senterpartiet, Jenny Klinge.Tirsdag kunne ABC Nyheter fortelle at politiet er bekymret for at stadig yngre gutter blir del av ungdomsgrupperinger som begår alvorlig kriminalitet som personran, uprovosert vold og trusler.Klinge frykter at et stadig råere ungdomsmiljø i Oslo og landet rundt, vil skape frykt hos ungdom. – At unge gutter skal bli utsatt for alvorlig vold begått av slike gjenger, er egnet til å spre frykt blant ungdommene og skape et utrygt bymiljø, sier Klinge.Bakgrunn:Politiet slår alarm om voldelige ungdomsgjengerEtter jul har politiet 20 saker liggende knyttet opp mot ungdomsgrupperinger i hovedstaden. Grupperingene har medlemmer som er yngre enn 15 år.  

Ber justisministeren komme på banen

I ABC Nyheter tirsdag sa etterforskningsleder ved Grønland politistasjon, Anne Kristin Stakston Langvik, at politiet mangler ressurser til å etterforske sakene raskt nok.

Klinge mener sakene er nødt til å bli prioritert, og ber regjeringen redegjøre for hva som vil bli gjort for å ta tak i gjengkriminalitet.

I et skriftlig spørsmål til justminister Per-Willy Amundsen (Frp) ber Klinge om en avklaring om det er mangel på ressurser eller prioriteringer som fører til at sakene hoper seg opp. 

– Jeg har forståelse for at politiet i hovedstaden vår har mye å gjøre og vanskelige prioriteringer å ta, men det å forebygge slik gjengdannelse og vold fra ungdommer er noe av det viktigste de kan bruke tiden til. Dersom det er ressursmangel som er årsaken til problemene politiet har med å få fulgt opp sakene, håper jeg statsråden har et svar på hva det er som trengs, sier Klinge.

Etterlyser «boot camp»

BEKYMRET: Aisha Naz Bhatti Senterpartiets førstekandidat i Oslo mener politikere ikke tar gjengkriminalitet på alvor. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Senterpartiets førstekandidat i Oslo ved stortingsvalget, Aisha Naz Bhatti, mener barna «må strammes opp». 

– Spør du meg så trenger mange av disse ungdommene å strammes opp. Ja, man kan være enig i at de har falt utenfor og trenger hjelp, men når det har gått så langt så mener jeg de godt kan sendes til en form for «boot camp» hvor det er «hardcore» disiplinering, sier hun. 

Førstekandidaten retter også pekefingeren mot Oslo-politikerne som hun mener unnlater å ta tak i problemet. 

– Jeg har hele tiden vært veldig tydelig på at en må spre bosetningen og jobbe aktivt for å motvirke segregerte bydeler. Dette er en bekymring jeg opplever politikerne i Oslo forsømmer. Vi har segregerte skoler, og vi har segregerte boområder. Dette er ikke bra, sier Naz Bhatti til ABC Nyheter. 

– Når politiet ikke har kapasitet til å løse disse sakene raskt nok, vil det medføre at de kriminelle miljøene ligger to hoder foran politiet, legger hun til. 

Les saken:Gutt slått og ranet av 15 ungdommer i Oslo

Frykter politireformen svekker arbeidet

Onsdag var gjengkriminalitet tema i Stortinget da Arbeiderpartiet la frem ti forslag for å styrke kampen mot gjengkriminalitet. 

Jan Bøhler (Ap) uttrykte bekymring for at politiet i den nye reformen ikke har anledning til å følge gjengmiljøet tett over tid. 

– Jeg frykter regjeringen legger opp til reaktiv etterforskning der man rykker ut ved enkelthendelser og ikke aktivt setter ned en gruppe som kan jobbe med å ta bakmennene over lengre tid, sa Bøhler til ABC Nyheter

This entry was posted in Byutvikling, Intervjuer i media. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.