Bergljot Holm Årstad i Nordstrands blad: Er det nok grønt?

Nok grønt?

PARKERINGSFORBUD: Bak Abildsø sykehjem kunne man tidligere parkere på en plass som egentlig var friområde. Nå er det forbudt. Arkivfoto
PARKERINGSFORBUD: Bak Abildsø sykehjem kunne man tidligere parkere på en plass som egentlig var friområde. Nå er det forbudt. Arkivfoto Foto: Nina Schyberg Olsen
Av Bergljot Holm Årstad
 
DEBATT
Byrådene Lan Marie Nguyen og Hanna Elise Marcussen fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) har fått ansvaret for byutvikling og miljø og samferdsel. De ønsker å gjøre Oslo til en bedre og grønnere by å bo i. Vi er mange som liker deres arbeid.

Men i blant går det for langt, særlig i områder utenfor sentrum. Områder som allerede er grønne. Et eksempel på dette er Abildsø sykehjem.

Fra Enebakkveien gikk det en grusvei inn til 2 enkle parkeringsplasser for 5-6 biler på baksiden av sykehjemmet.

Denne grusveien går videre til Bakkehaugen friluftsbarnehage.

Bak sykehjemmet er det et stort grøntområde hvor både sauer og hester trives. Dette går over til friområde som tilhører Østensjøvannets venner.

Nå er det ved innkjørselen fra Enebakkveien satt opp et stort skilt med ” Innkjørsel og parkering forbudt”. Det er lagt kampesteiner langs de tidligere små parkeringene og forsøksvis sådd noe gress på området.

På baksiden av Abildsø Sykehjen er inngangen til kapellet, hvor det ofte er bisettelser. Det er nå såvidt plass for bilen fra begravelsesbyrået til å snu her.

Begravelsesfølget må ta buss eller drosje.

I Løvsetdalen, veien foran sykehjemmet, er det allerede fullt av biler. Dette byr på problemer for folk som kommer langveisfra til kapellet, eller barn av beboere som vil ta med deres eldre ektefeller på besøk.

Hele området som Abildsø sykehjem ligger i , bugner av blomster, trær og gressplener. Det er helt misforstått at denne lille parkeringsmuligheten for besøkende til kapellet og sykehjemmet er fjernet.

MDG bør snarest besinne seg og fjerne skilt og kampesteiner.

This entry was posted in Debattinnlegg. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.