Intervju med Aisha Naz Bhatti i Nordstrands blad: – Mer makt til bydelene

 

OSLOJENTE: Etter en tiårsperiode på Mortensrud flyttet Aisha Naz Bhatti nylig tilbake til sine barndomstrakter på Holmlia.
OSLOJENTE: Etter en tiårsperiode på Mortensrud flyttet Aisha Naz Bhatti nylig tilbake til sine barndomstrakter på Holmlia. Foto: Kristin Brenna
Av Nina Schyberg Olsen

Innbyggerne må få mer reell innflytelse på utformingen av politikk som berører lokalsamfunnene, mener Aisha Naz Bhatti (Sp).

Lokalprofilen er en spalte i Nordstrands Blad der vi stiller faste spørsmål til lokalbeboere som er aktuelle eller utmerker seg på en eller annen måte.

Les om flere Lokalprofiler her!

HOLMLIA: Ved kommunevalget i 2015 var Aisha Naz Bhatti Senterpartiets første listetopp med pakistansk bakgrunn. Ved siste stortingsvalg var hun nære ved å få en historisk stortingsplass for partiet på Oslobenken. Men selv om det foreløpig verken er blitt bystyre- eller stortingsplass, har hun markert seg som en tydelig stemme i debatter om lokaldemokrati såvel som gjengproblemer.

– Hva har opptatt deg mest om dagen?

– Ramadan – 30 dager med faste der vi hverken drikker eller spiser fra soloppgang til solnedgang. For meg har de siste dagene og ukene handlet om refleksjon, selvdisiplin, søke indre ro, takknemlighet, verdsette det livet har å by på – på godt og vondt.  

– Hva er ditt favorittsted i nærmiljøet?

– Det er flere: Hvervenbukta, Deichmanske bibliotek, Lia treningssenter, gjennomgangen ved terasseleilighetene i Ravnkroken – nydelig utsikt mot fjorden.

– Hva brakte deg til denne delen av byen?

– Mine foreldre. De flyttet til Holmlia i 1982, og har blitt boende siden da. Jeg flyttet fra Holmlia i en tiårsperiode, men flyttet tilbake til hjemtraktene i cirka 2014.  

– Hva klarer du deg ikke uten i hverdagen?

– Vanskelig å peke på en spesifikk ting. Det er flere små gleder i hverdagen som jeg setter pris på. Kaffe, ringe mamma, tilbringe tid med min datter, Dagsnytt18, nyheter, sosiale medier (jobber med å bli kvitt den avhengigheten). Det aller beste er å avslutte dagen med litt TV og en kopp god chai eller annen varm drikke. Nå som det er sommer og fint vær så liker jeg å sitte på verandaen i sola og lese, når tiden strekker til vel og merke.    

 

– Hva bør lokalpolitikerne i din bydel ta tak i?

– Jeg mener det er på høy tid med reel innflytelse, medvirkning og lokaldemokrati for innbyggerne. Det er i dag altfor stor avstand til beslutningstakere – makta er konsentrert i Rådhuset.  Våre lokalpolitikere har dermed begrenset innflytelse og beslutningsmakt. Makt må flyttes til bydelen, og innbyggerne må få reell innflytelse på utformingen av politikk som berører oss og lokalsamfunnet vårt. Utover det tenker jeg at lokalpolitikerne må bli mer synlige, aktive, tilgjengelige. Være proaktive og tilstede i lokalsamfunnet. De må sikre at innbyggerne involveres i utviklingen av lokalsamfunnet vårt. Vi trenger gode og innbydende møteplasser, bedre kulturtilbud til oss voksne også, trygge omgivelser, at uteområdene ser velstelte ut. Sist, men ikke minst så utfordrer jeg lokalpolitikerne våre til å ta initiativ til en storstilt holdningskampanje mot forsøpling. Folk kaster fra seg søppel og annet skrot rett på bakken – dette må vi gjøre noe med. Det skal være trivelig, rent og fint på Holmlia.

Fakta:

  • Navn: Aisha Naz Bhatti
  • Alder: 37 år
  • Yrke: Politisk rådgiver for Senterpartiets stortingsgruppe
  • Bosted: Holmlia
  • Sivil status/barn: Skilt, et barn
This entry was posted in Intervjuer i media. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.