Stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen om fattigdom i Oslo

 
Image may contain: Åslaug Sem-Jacobsen, close-up

Fattigdom. Norsk fattigdom
I går må jeg si jeg hadde jeg en spesiell dag på jobb sammen med Oslo SPs Bjørg Sandkjær og Aisha Naz. Fikk nemlig et vondt innblikk i den store og voksende fattigdommen i Oslo…..

Vi hadde bla. møte med Leierboerforeningen og hørte (altfor) mange nedslående tall og historier om hvordan særlig innvandrerfamilier bor under vanvittig dårlige og usikre kår – samtidig som jeg satt og så på den lange køen utenfor Fattighuset. Det var hjerteskjærende.

Og selv om det var mer oppløftende å høre om det gode arbeidet som gjøres med ungdom som faller utenfor når vi besøkte Riverside Ungdomshus, fikk vi også der høre hvordan fattigdommen har spredt om seg de siste årene og hvor håpløse forhold en del barn, unge ( og voksne) nå faktisk lever under. I 2018 i Norge.

Kjente mye på avmakt, må innrømme det men har i alle fall sett noen muligheter til endring, som at vi i større grand må fokusere på boligpolitikk som en del av sosialpolitikken. Og at de som faller utenfor må gis tilbud som Riverside hvor de får en trygg, rusfri og sosial møteplass med hjelp og støtte til alt fra mestringsfølelse, jobbsøking og helsespørsmål, til muligheter til kompetanseheving og en praksis som resulterer i bla. kursbevis.

Jeg tok ikke selv bilde av fattighuskøen selvfølgelig, men velger å bruke et bilde fra Dagbladet som har vært å sett på køen ved en tidligere anledning (og sladdet det), bare for at de som gidder å lese denne posten min faktisk kan forstå at det å stå i kø for almisser ikke er noe som bare skjer i helt andre land enn velferdsstaten Norge. Jeg skjemmes.

Image may contain: one or more people, crowd and outdoor

This entry was posted in Byutvikling. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.