Nordre Aker Budstikke om bystyrets Ullevål-vedtak

Bystyret snur – støtter ikke nedleggelse av Ullevål sykehus

Onsdag vedtok et flertall i bystyret at Oslo kommune skal be om at Helse Sør-Østs sykehusplaner for Gaustad settes på vent til fortsatt drift av Ullevål er tilstrekkelig utredet.

Publisert: 30.01.2020 kl 08:11

OSLO: − Helseminister Bent Høie og Helse Sør-Øst kan ikke lenger påstå at de har lokalpolitisk støtte for å legge ned Ullevål, sier Bjørg Sandkjær, bystyrerepresentant for Oslo Senterparti, i en pressemelding.

I oktober 2018 vedtok Høyre og Arbeiderpartiet, som den gang hadde flertall i bystyret, støtte til Helse Sør-Østs planer om å legge ned Ullevål sykehus. Onsdag 29. januar vedtok det nye flertallet i Oslo bystyre at Ullevål skal utredes tilstrekkelig. Forslaget ble vedtatt, og nå må byrådet be om at sykehusplanene for Gaustad legges på is.

Senterpartiet fremmet forslaget sammen med MDG, SV, Rødt, Fremskrittspartiet, FNB, Venstre og KrF. Det sikret flertall i bystyret, uten Arbeiderpartiet og Høyres stemmer.

− Dette er en svært viktig sak for Senterpartiet. Vi er glade over at det nye flertallet i bystyret tar helsetilbudet til byens innbyggere på alvor. Fagmiljøene er på vår side, og overkjøringen av Oslos innbyggere har vært alvorlig. Det er på tide at lokaldemokratiet tas på alvor i en så viktig sak, fortsetter hun.

Hun sier at for Senterpartiet er det ekstra alvorlig å se at de lokale folkevalgte i bydelsutvalgene har vært «fullstendig overkjørt» i denne saken. 70 prosent av Oslos befolkning vil beholde Ullevål sykehus ifølge en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for forlaget Pax i desember 2019. Flertallet i befolkningen gjenspeiles nå i sammensetningen av bystyret, mener Senterpartiet.

LES OGSÅ: Den nye direktøren for Oslo Universitetssykehus er fra Korsvoll. Han har tidligere vært kritisk til Helse Sør-ØSts planer. Dette sier han nå.

− Vi krever en reell utredning av at Ullevål sykehus består. Bystyreflertallet mener nå det samme som lokalpolitikerne i de berørte bydelsutvalgene, og det må byrådet nå forvalte, sier Sandkjær.

I oktober 2018 kommenterte 12 bydelsutvalg på planene, og motstanden mot nedleggelse av Ullevål, og Gaustad-alternativet, var stor.

De to meste berørte bydelene, St Hanshaugen, der Ullevål ligger, og Nordre Aker, der Gaustad ligger, har enstemmig og tverrpolitisk vedtatt at de ikke ønsker å legge ned Ullevål eller å utvide på Gaustad.

− Det er trist at vi ikke fikk Ap og Høyre med på å lytte til sine egne lokalpolitikere i denne saken, men vi er glade for at vi likevel har bystyrets flertall i ryggen, sier Sandkjær.

This entry was posted in Avisartikler, Ullevål. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.