Arve Berntzen om fengsel i Groruddalens Avis

Debatt – Groruddalen Senterparti: Flytt fengselet!

Kjære Statsbygg! Vi har funnet løsningen: Flytt fengselet til Enebakk!

Arve Omtvedt Berntzen 
Groruddalen Sp
Akers Avis Groruddalen
Publisert: 17.09.2020 kl 19:42

TAKK FOR AT DERE har tenkt på oss i Groruddalen når det skal bygges et 30 måls stort fengsel, men denne gangen må vi dessverre melde pass. Vi har rett og slett ikke plass til nok en mastodont av en bygning midt i et av våre siste grønne områder.Vi er ganske så lykkelige her, men sliter noe med omdømmet. Riksmedia synes å tro at det bare er ungdomskriminelle, gjenger og fattigdom i dalen, og da forstår dere sikkert hvorfor et høysikkerhetsfengsel vil få begeret til å renne over.

HAR DERE HØRT hvordan stemninga for nytt fengsel er her i dalen? Dere har muligens hatt et folkemøte allerede? Ikke at jeg har fått med meg det, men invitasjonen kan jo ha blitt tatt av spamfilteret. Uansett kan jeg fortelle dere at folk er ganske så negative. Så da vet dere det. 

Men fortvil ikke, vi har en løsning. Her om dagen fikk vi et hyggelig brev fra Enebakk Sp. De har kikket på kravene og funnet ut at Gran i Enebakk kan være et godt alternativ. Det er innenfor kravet på 25 km fra Oslo sentrum og har gode kollektivforbindelser. Formelle krav er dermed i boks. Sjekk!

Enda viktigere, kjære Statsbygg, er den positive holdningen Enebakk viser. De er villig til å sette av 30 mål til bygget og ser hvordan kriminalomsorgen er en viktig oppgave. I tillegg til å gi de innsatte en ny sjanse, skaper fengselet nye arbeidsplasser og skatteinntekter.

Når fengsler legges på rett sted og med lokal entusiasme, vinner alle: innsatte, ansatte og familiene til begge. Men jeg kan garantere dere: Det kommer ikke til å skje hvis fengselet allikevel ender på Bredtvet.

VI VAR VANT TIL et koselig lite fengsel med 50 plasser til kvinner. Ender vi opp med 350 høysikkerhetsinnsatte i et område hvor naturen står ribbet tilbake og lokalbefolkningen gremmes, er jeg sikker på én ting: Alle taper. Og vi må jobbe så enda mye hardere enn i dag for å overbevise resten av Norge om at vi ikke er noen kriminalisert getto, men et godt sted å bo for alle.

Så kjære Statsbygg, ta en telefon til Nils-Petter Wiik i Enebakk Sp, og så ordner det seg. Dere kommer ikke til å få kjeft denne gangen, men bare ros. Vi lover.

This entry was posted in Debattinnlegg. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.