Groruddalen Sp til Groruddalens Avis om fengsel i Bredtvetskogen

Groruddalen Senterparti: «Ja til Bredtvetskogen, nei til fengsel»

Av Ørjan Brage
Akers Avis Groruddalen
Publisert: 18.02.2020 kl 20:30

Groruddalen Senterparti:

«Ja til Bredtvetskogen, nei til fengsel»

Oslo Senterparti avholdt sitt fylkesårsmøte i helga, og da benyttet delegasjonen fra Groruddalen muligheten til å ta opp saken om fengselsplanene på Bredtvet.

Groruddalen Sp var godt representert på møtet, og en av sakene de hadde med seg til debatten, var selvsagt planene om å bygge storfengsel på Bredtvet.

På grunn av mange resolusjonsforslag rakk ikke årsmøtet å votere over denne saken, men den ble vedtatt oversendt til endelig behandling i fylkesstyret på det første styremøtet, forteller Aksel Torsnes Mehlum fra Groruddalen Senterparti.

Resolusjonsteksten lyder som følger:

«Ja til Bredtvetskogen, nei til fengsel.

Senterpartiet vil jobbe for flere grøntarealer i Oslo. Senterpartiet går derfor imot en nedbygging av Bredtvetskogen. Statsbygg har lagt planer for en storstilt utbygging av fengselet på Bredtvet. En potensiell utbygging innebærer en nedbygging av et av de siste ubebygde grøntområdene i Groruddalen: Bredtvetskogen. Grøntområdet er viktig for dyre-, plante- og insektliv.

Bredtveit fengsel

De mange barnehagene og skolene som befinner seg i umiddelbar nærhet av Bredtvetskogen, benytter området for utendørsaktiviteter. Bredtvetskogen er viktig for å beholde et godt bomiljø for de mange beboerne mellom Trondheimsveien og Østre Aker vei.

Oslo Senterparti vil si nei til å bygge nytt storfengsel i Oslo i Bredtvetskogen.»

Supplering av lokallagsstyret

Lokallagstyret benyttet også anledningen til å supplere inn to engasjerte medlemmer, slik det lokale årsmøtet før jul hadde gitt dem fullmakt til. Styret i Groruddalen Sp består nå av leder Arve O. Berntzen (Furuset), Inger Bigum (Vestli), Aksel T. Mehlum (Romsås), Kjetil Seigen (Teisen), Vebjørn Varlid (Kalbakken) og Karen Følgesvold (Ellingsrud).

This entry was posted in Avisartikler, Resolusjoner. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.