Jan Bøhler, Bjørg Sandkjær og Sigbjørn Gjeldsvik i Dagbladet om Raymond Johansens innlegg i samme avis

(Se også https://osp.blogg.fritekst.no/2020/12/11/raymond-johansen-til-dagbladet-om-sps-storbypolitikk-m-m/.)

Vær redelig, Raymond


Eksterne kommentarer: 
Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentenes egen.
Jan Bøhler, stortingsrepresentant fra Oslo (Sp)
Bjørg Sandkjær, bystyrerepresentant og leder i Oslo Senterparti
Sigbjørn Gjeldsvik, stortingsrepresentant fra Akershus (Sp)
Publisert fredag 11. desember 2020 – 15:47

Vi bør ikke sette opp falske fiendebilder av hverandre. Vi skal tross alt styre landet sammen etter valget. Ikke sant, Raymond?

Oslos byrådsleder Raymond Johansen sprer uriktige opplysninger om Senterpartiet i Dagbladet lørdag 5. desember. Her hevder han at Senterpartiet foreslår å kutte hver femte krone i kollektivmidler til prosjekter i og rundt de store byene. Det stemmer ikke, det finnes ikke et slikt forslag i Senterpartiets alternative statsbudsjett for 2021. Senterpartiet gjør ingen endringer i bevilgningene til bymiljø- og byvekstavtalene.– Ser ingen Bøhler-effekt

Johansen påstår også at Senterpartiet kutter bevilgninger til Oslo kommune, noe som heller ikke er riktig, Ap og Sp bevilger nesten akkurat det samme i sine alternative budsjetter til Oslo, og langt mer enn regjeringen gjør. Pengene kommer fra ulike poster, men resultatet er det samme. For Oslo kommune og kommunens innbyggere er det likegyldig hvilken post på budsjettet pengene kommer fra.

I tillegg kan vi nevne at Senterpartiets alternative budsjett forsterker områdesatsingene i Oslo, styrker arbeidet mot organisert kriminalitet, vi jobber for å bevare Ullevål sykehus og hindre at et nytt regjeringskvartal vil stenge av et stort område av sentrum – som Oslos egne folkevalgte også har vedtatt.

Johansen har tidligere manet til at by og land må stå sammen, og at vi ikke må føre en politikk som setter by opp mot land. Det er som vi skulle sagt det selv. Vi bør heller ikke sette opp falske fiendebilder av hverandre. Vi skal tross alt styre landet sammen etter valget. Ikke sant, Raymond?

This entry was posted in Generell. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.