Jan Bøhler på Facebook om Ap, Sp, Ullevål sykehus og distriktspolitikk

Det har stadig vært tent små håp om at Ap kunne snu i saken om nedleggelse av Ullevål og gigantsykehuset på Gaustad. Vi fremmet før jul et forslag på Stortinget som vil være neste mulighet når det skal behandles på nyåret. Men i et intervju i Adresseavisen i dag slår Ap’s helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol dessverre igjen hånda av alle som har hatt et håp: «Sp er nå, som eksempel, plutselig for tre akuttsykehus innenfor ring 3 i Oslo. Det er distriktsfiendtlig å stable triple vaktlag med spesialister som Helse Midt og sykehusene nordover sårt trenger.»

Denne usaklige måten å sette by opp mot land på, brukes for å splitte alle som kjemper for sine lokale sykehus landet rundt. Distriktene skal innbilles at de er tjent med nedlegging av Ullevål. Vi trenger å forsterke alliansen by og land, hand i hand, ikke bryte den ned, som Ap her spekulerer i. Tirsdag 24. november la fire eksperter fram en rapport som konkluderer med at å bygge ut Ullevål sykehus blir 20 milliarder kroner billigere enn Gaustad-planene. Vi har stadig bedre argumenter, og jeg er håpefull til at saken går vår vei i 2021, senest når velgerne sier sitt på valgdagen. Ha en fortsatt fin romjul og et framgangsrikt godt nytt år!

This entry was posted in Debattinnlegg, Sosiale media. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.